Folk

Program 2019 online soon


Folkprogramma 2018
vrijdag : Ross Ainslie&Jarlath Henderson Trio (sco) - Hò-rò (sco)
zaterdag : Elephant Sessions (sco) - Sam Kelly Trio (uk) - Firkin (hun) - Calum Stewart Trio (sco-bret) - Laura Beth Salter&Jenn Butterworth (sco) - Lyy (swe)
zondag : Calum Stewart Trio (sco-bret) - Old Salt (b-usa-swe-fr-sco) - The Band of the Scots Guards (uk) - Botswing (b) - Lyy (swe) - Ryan Young (sco) - Snakes in Exile (b)

 

Calum Stewart Trio (sco-bret)
zaterdag 18.30-19.30 Concerttent - zondag 14.00-14.30  The Incredible Acoustic Marquee - zondag 15.30-16.30 Rijschool


Klassebak Calum Stewart is één van de meest toonaangevende uilleann pipers uit de Schotse scene. Krachtig, lyrisch, virtuoos…muziek die meteen  binnenknalt. Niet vies van een cross- over, Schots, Bretoens, Iers met een moderne interpretatie…volledig afgewerkt met een Bretoense band. Calum Stewart for ever !!
Calum Stewart : uilleann pipes, fluit, low whistle
Ronan Pellen : bouzouki
Yann Le Bozec : contrabastop

 

Lyy (swe)
zaterdag 15.30-16.30  Rijschool - zondag 13.15-13.45 The Incredible Acoustic Marquee - zondag 14.30-15.30 Concerttent

De lichtvoetige, frisse popfolk van Lyy straalt een blend uit van traditie en moderne tijden, groovy interpretaties en dynamische arrangementen met af en toe een jazzy karakter. Deze rechttoe-rechtaan Zweedse folk bulkt van de goesting en de positieve vibes. Meteen voelt u zich op een midzomernachtfeest vol vitaliteit en joie de vivre !
Emma Björling : zang
Anna Lindblad : viool
David Eriksson : nyckelharpa
Petrus Johansson : gitaar
Martin Norberg : drum, percussie

top


 

Ross Ainslie&Jarlath Henderson Trio (sco)
vrijdag 20.30-22.00 Danstent - zaterdag 14.00-14.30 The Incredible Acoustic Marquee

Top piping duo dat zowat alle muzikale grenzen van hun instrumenten aftast. Ainslie&Henderson zijn uitgegroeid tot het summum van de Keltische piping scene. Hun gedurfde en doorleefde arrangementen grijpen meteen naar de keel , heerlijke kittelingen dansen over uw ruggengraat…Ross&Jarlath blazen u met gemak naar een zevende hemel !
Ross Ainslie : border pipes
Jarlath Henderson : uilleann pipes, low whistle
Ali Hutton : gitaar

top


 

Ryan Young (sco)
zondag 13.30-14.30  Rijschool

Het bezielende en pure vioolspel van het opkomend talent Ryan Young geeft traditionele tunes een karakteristieke en unieke eigenheid. Zijn frêle, maar vastberaden présence is die extra touch die een concert verslavend maakt.  Dit optreden zou wel eens voor eeuwig in uw hersenen gebrand kunnen staan !
Ryan Young : viool
Jenn Butterworth : gitaar

top


 

Snakes in Exile (b)
zondag 15.45-16.15  The Incredible Acoustic Marquee - zondag 18.00-19.30  Danstent


De ‘groep van het huis’ doet de folkzweep weer knallen. Hun ongebreidelde folkrock, meerstemmige pareltjes, eigenzinnige covers en eigen composities planten ze opnieuw tot diep in uw buik. Zelfs een potdoof ijskonijn weerstaat niet aan de sympathieke podiumverschijning van deze vier heren. Het laatste greintje energie moet gewoon uit uw lijf !

Peter Van Aken : zang, accordeon, bodhran
Luc Baillieul : zang, gitaar, bodhran
Gert Meulemans : zang, bas
Kristiaan Malisse : zang, drum, percussie

top


 

Botswing (b)
zaterdag  14.45-15.30  The Incredible Acoustic Marquee - zondag  13.00-14.00 Concerttent

Opzwepende jigs en reels, ruigere songs en rustige melodieën zijn het handelsmerk van, naar hun eigen zeggen, dit zootje ongeregeld. Hun pure ‘klinkt- het-niet-dan-botst-het-maar’ ademt een ongedwongen  gezelligheid die u meevoert naar de pub  in gelijk welk Iers of Schots dorp. Tap your toe !

Dimitri Claes : bodhran, Vlaamse doedelzak, Scottish smallpipes, low whistle, zang
Erik Gielis : dwarsfluit, piccolo, tin whistle
Lode Leyssens : viool
Jos Tielens : gitaar, bodhran, banjo, zang
Armand Wynands : bas, zang
Michel Wynands : accordeon, zang

top


 

Firkin (hun)
zaterdag  23.30-01.00  Concerttent

Ierse ambiance uit de Hongaarse poesta ! Deze knallende interpretatie van de u wellicht bekende Ierse klassiekers pompt een bom energie door uw aders. De opzwepende sfeer van dit zevental trekt u mee in een broeierige afsluiter op zaterdag.
Barni : zang
Lili Virag: viool
Péter Janos : fluit, whistle
Bazsi : Electrische gitaar  
Shuti : Bas
Ese : drums, zang

top


 

Laura-Beth Salter&Jenn Butterworth (sco)
zaterdag   14.00-15.00  Rijschool - zaterdag   15.45-16.15  The Incredible Acoustic Marquee

Strakke ritmes, fragiele ballades en twee stemmen die perfect bij elkaar passen. Hun zelfgepende songs en frisse arrangementen klinken zowel Amerikaans, Engels als Schots. Het Salter&Butterworth-repertoire overspant het hele Angelsaksische  liedrepertoire. U staat een innemend en fijngevoelig concert te wachten.

Laura-Beth Salter : mandolin, zang
Jenn Butterworth : gitaar, zang

top


 

Old Salt (b-usa-swe-fr-sco)
zondag  16.00-17.00  Concerttent

Bluegrass met ballen ! Het internationaal samengestelde Old Salt breit een opwindende mix van Dan Wall-nummers met traditionals die reiken van New Orleans over de Appalachen tot de Oost-Amerikaanse staten. Strak, energiek, af en toe een beetje rauw, virtuoos en veel panache…Old Salt tovert bij u die bijdschap die alleen bij uitmuntende bluegrass opleeft !

Dan Wall: banjo, viool, zang
Lotte Remmen: viool, zang
Lara Rosseel: contrabas, zang
Johannes Wannyn: gitaar, zang
Anton Teljebäck: 5-snaren viola
Dave Barfoot: percussie
Toby Kuhn : 5-snaren cello

top


 

Hò-rò (sco)
vrijdag 22.30-24.00  Danstent

Strakke beats, uitgebalanceerde harmonieën, virtuoos instrumentarium en uitstekende zang. Hò-rò fascineert met energieke arrangementen en gedurfde interpretaties. Hun traditionele Highland tunes combineren ze perfect met de levendige verhaallijnen van de Scots songs.  Een concert recht uit het Schotse hooggebergte !

Calum  MacPhail : accordeon    
Sean Cousins : gitaar    
Crisdean MacDonald : doedelzak, whistle
Lucy Doogan : viool, zang    
David MacMilan : drums

top


 

Elephant Sessions (sco)
zaterdag  21.30-23.00  concerttent


Aanstekelijke neo-trad, pittige instrumentals, swingende arrangementen, folk met rock-ballen. De krachtige verscheidenheid van de Elephant Sessions blinkt van passie voor hun Schotse roots. U licht gegarandeerd op van een gepeperd concert dat bol staat van beats en verbluffende riffs !

Alasdair Taylor : mandoline
Seth Tinsley : basgitaar
Ewan Smillie : viool
Gerg Barry : drums
Mark Bruce : elektrische gitaar


top

 

Sam Kelly Trio (uk)
Zaterdag 20.00-21.00 Concerttent

Unieke stem, briljante arrangementen, muziek van beton…met oeverloze bezieling meandert Sam Kelly van traditie naar modern en navigeert langs sprankelende tunes, fonkelende ballads en machtige songs. De ziel en de beat van dit trio zal bij u nog lang nazinderen !
Sam Kelly : zang, gitaar
Jamie Francis : banjo
Evan Carson : drum&percussie

top

 

The Band of the Scots Guards (uk)
Zondag 11.30-12.30  concerttent

Een aanrader met stip op onze editie 2018.  The Band of The Scots Guards, muziekvereniging van het gelijknamige regiment dat in 1642 werd opgericht als persoonlijke bodyguards van Charles I van Engeland en Schotland. De band zelf ontstond in het begin van de 18de eeuw en groeide ondertussen uit tot een van de meest vermaarde brassbands ter wereld. Wij serveren u een smaakvol aperitief om uw zondag te starten !
top